søndag

Gammeltøl med pind i

Gammeltøl med pind i, reserveres til senere, skulle vinteren gå hen of blive lang og kold. Så er det godt at have noget at varme sig på, - noget vi kam nyde sammen i en hyggestund.


Oprindelig er gammeltøl med pind i en rigtig gammel fynsk specialitet, som går på omgang, serveret i et stort krus eller en kande. Mindre kan nu gøre det. Drikken serveres til hver enkelt i et krus.


Der hersker nogen uenighed om, hvorvidt der skal brødterninger i og et lille stykke smør. Det modvirker, at øllet bliver dovent. Alkohol skulle derimod være obligatorisk.

GAMMELTØL MED PIND I

1 flaske porter
1 glas rom
1 tsk. honning (evt. sirup)

Porteren varmes op til kogepunktet. Gryden tages af ilden og rommen røres i sammen med honningen.
Man kan komme små brødterninger i og et lille stykke smør. Så bliver øllet ikke dovent, når det varmes op.

Servér gammeltøl med pind i i krus.

Kilde : Fynske Egnsretter


Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.