fredag

Kartoffelpostej

Kartoffelpostej, - små yndige, velsmagende skåle, bagt af kartoffelmasse i linseforme og fyldt med stuvninger af forskellig art som høns i asparges, høns i champignonstuvning eller ærter og gulerødder, er ualmindelig dejlige i denne meget gamle opskrift. - Og så er det en fin måde, at anvende kartofler på.

De kan som tarteletter spises som en lille frokostret, middagsret eller anvendes som forret.


KARTOFFELPOSTEJ

250 g kogte kartofler (uden salt)
200 g smør
250 g mel
1 æg
salt

Skræl kartofler, skær dem i mindre stykker og kog dem uden salt. Purer kartoflerne gennem en sigte eller gennem en kartoffelmoser. Kom resten af ingredienserne i, ælt massen og smag til med salt.

Kartoffeldejen udrulles tyndt og fordeles i små linseforme. Dejen skal blive til en lille skål.
Sæt formene i ovnen ved 180-200 grader og bag dem lysebrune og sprøde i ovnen.
Tag formene ud og servér dem med høns i asparges, høns i champignonstuvning, stuvning med ærter, gulerødder og skinke.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.