søndag

Savoykålsrand

Savoykålsrand, serveret med bechamelsauce, kartofler eller ristet rugbrød, er en herlig måde at spise den velsmagende savoykål på, som faktisk fås året rundt.
Jeg så i dag på torvet de smukkeste hoveder af savoykål til 10 kr., så det vil ikke være prisen, der skal afholde én fra at tilberede denne dejlige kål.

Saucen kan efter behag smages til med muskat, men muskat kan også udelades, bryder man sig ikke om smagen.

Det  er en gammel opskrift, uden egentlig vægt og mål på ingredienser, hvorfor må improviseres lidt med hensyn til mængde.


SAVOYKÅLSRAND

1 savoykål
kogt hakket skinke eller andet salt kød
peber
finthakket løg
bouillon eller kødsky

bechamelsauce (hvid opbagt sauce)
mel
mgr.
mælk eller fløde
salt
muskat (kan undlades)

Bland hakket skinke med lidt peber og finthakket løg.

Kog savoykålen mør i letsaltet vand og beklæd en smurt randform med de største blade. Et lag kål og derefter et lag kogt, hakket skinke, blandet med peber og finthakket løg. Bliv således ved til formen er fuld. Start og slut med et lag kål. Tryk Tryk det hele godt sammen og hæld bouillon eller sky over.
Bag savoykålsranden i ovnen ved 200 grader 1 time.

Vend randen ud på et fad og server den med kartofler eller ristet rugbrød og den lyse sauce, evt. smagt til med muskat.
Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.