søndag

Fedtkål

Kulden har fået tag i os og det skal gøre godt med noget gammeldags, nærende mad, vi kan holde varmen ved og hvad er vel bedre end en svingende tallerken god varm suppe, tilsat tern af mørt kød og et godt brød til.
Fedtkål er en gammel egnsret fra Lolland Falster, som i bund og grund er særdeles lig med gammeldags hvidkålssuppe.


Opskriften er til 10 personer. Hvis det er for rigeligt, reduceres i opskriften eller suppen serveres opvarmet som andendagsmad, hvilket absolut ikke gør den ringere. Den slags mad er som regel meget bedre på andendagen.

FEDTKÅL

Bestil et stykke kogeflæsk hos slagteren og bed ham sprænge kødet. Spængt svinekam eller nakke kan også anvendes. Er man til røget smag, er et stykke røget bacon eller et stykke hamburgerryg også en mulighed.

1 stykke sprængt kogeflæsk, sprængt nakke eller kam (ca. 2 kg)
1 hvidkål, groftsnittet
1 kg gulerødder, skåret i tern
1 løg, pillet og hakket
2 kg kartofler, skrællet og skåret i tern
3 liter vand
salt
peber

Kødet sættes over i vandet, tilsat groftsnittet hvidkål og hakket løg. Koges til det er mørt. 1 1/2 - 2 timer).
Tag kødet op af suppen og kom tern af gulerødder og kartofler i. Kog 15 - 20 minutter til kartoflerne er møre. Smag suppen til med salt og peber.
Kødet skæres i tern og tilsættes suppen.
Det hele varmes op og serveres i en dyb tallerken med et godt brød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.