mandag

Kartoffelrand

Gammeldags kartoffelrand, fyldt med stuvning af fisk eller kød efter behag eller fyldt med en god millionbøf er en skikkelig og god hverdagsret, serveret sammen med årstidens grøntsager.

Det kræver såmænd bare, man har kartofler i huset, helst store skrællekartofler, som nemt koger ud og en rest kød eller fisk til stuvningen.


KARTOFFELRAND

1 kg kartofler
80 g smør
3 æg
salt
peber
1 1/4 dl mælk eller fløde

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i vand UDEN salt og mos dem ligesom til kartoffelmos i en kartoffelknuser. Smelt smørret i en gryde, rør mosen i, tag gryden af komfuret og kom mælk, de piskede æg, salt og peber i.

Smør en randform godt og drys den med rasp. Kom kartoffelmassen i og steg randen i ovnen ved 225 grader i 1/2 - 3/4 time.

Lav en god stuvning af fisk, kød eller grøntsager medens randen bliver færdig i ovnen og fyld randen op.

Servér kartoffelrand evt. med kogte grøntsager efter årstiden til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.