søndag

Kvik op på restefarsen

Restefars, - kogt eller stegt er ikke det nemmeste at anvende dagen efter i ny festdragt, men med lidt hjælp, i det her tilfælde af Kirsten Hüttemeier, får vi sat lidt kulør på.

Der er god økonomi i at få noget ud af sine rester, både økonomisk, men sandelig også miljømæssig. Vi skal ikke være så raske til at smide maden ud. Istedet skal vi sætte en ære i, at få noget ud af det, vi har. Det giver stor tilfredsstillelse.

I min barndom i 50erne fandt husmødrene altid ud af at få resterne spist op. Dengang kasserede man ikke mad, som det så ofte sker i dag.
Forslaget her er fra sidst i 50erne og det skulle bestemt være muligt, at servere for familien uden muggeri.
Det meste er gjort af rester, restefars, daggammelt brød, en rest kogte kartofler . . . ., men spar på fedtstoffet og brug gerne rapsolie i stedet for som oprindelig, margarine.


RESTEFARS MED TILBEHØR

1 rest fars, stegt eller kogt
fedtstof til stegning
skiver af daggammelt franskbrød (eller andet lyst brød)
tomatskiver, vendt i lidt smør på panden
brunede løg
stegt persille

tilbehør
stegte kartoffelskiver
tomatketchup
grøn salat

En rest stegt eller kogt fars skæres i skiver, steges i lidt fedtstof på panden og lægges på skiver af franskbrød (eller andet hvidt brød) for at drøje på retten. Læg brødskiverne i et smurt, ildfast fad og dæk det hele med de smørvendte tomater. Tilsidst kommes brunede løg og stegt persille over.
Fadet sættes i ovnen 5 minutter før der skal spises. Hertil serveres stegte kartofler på panden, tomatketchup og en skål grøn salat efter årstiden.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.