lørdag

Risgryde

Risgryde, serveret med fintklippet purløg, endnu en "Gris på gaflen" opskrift fra sidst i 50erne. Retten er både god, velsmagende og hurtig af lave, ikke at forglemme af hensyn til tidens travle husmødre, hvoraf en del efterhånden var kommet på arbejdsmarkedet.

Der er, som i andre Gris på gaflen opskrifter, anvendt kød fra grisen. Svinekød var, dengang som nu, overkommelig i pris og ideelt til hverdagsmad.


Opskriften er til 4 personer

RISGRYDE
350 g flæsk
2 dl ris
6 dl vand
kulør
salt
peber
paprika

klippet purløg

Flæsket skæres i strimler og brunes i en gryde. Risene tilsættes og brunes sammen med flæsket. Når risene er gyldne, tilsættes kogende vand, kulør,paprika, salt og peber. Retten småsnurrer under låg ca. 1/2 time. Evt. spædes lidt mere vand til.

Servér risgryde, drysset med hakket purløg, gerne fra gryden.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.