torsdag

Fransk Kyllingegryde

Fransk kyllingegryde med ananasfromage til dessert var en Kirsten Hüttemeier klassiker til søndagsmiddagen sidst i 50erne. Den er god som gæstemiddag og så var der tænkt på tilberedningen, som skulle overståes på overkommelig tid, da den fint kunne laves dagen før.
Fransk kyllingegryde serveres med kartofler og grøn salat.

Ananasfromage er også hurtig gjort klar, gerne dagen før og her er naturligvis anvendt syltet ananas fra dåse. Det med at bruge syltede frugter fra dåse til søndagsdesserten, var meget brugt sidst i 50erne.

I valg af menu, var der tænkt på den travle husmoder, der dengang som nu, gerne ville glæde familien og holde fri sammen med mand og børn.


FRANSK KYLLINGEGRYDE

opskrift til 4 personer

1 stor kylling
smør
250 g magert flæsk
8 skalotteløg
salt
paprika
peber
et par laurbærblade
1 ds. tomatjuice eller tomatpuré og vand 1/2 liter
lidt timian
2 glas vermouth
fløde
meljævning

Den rensede kylling deles i 4, brunes i smør eller mgr. sammen med flæsket, det ikke må være alt for fedt. Flæsket skal skæres i strimler og brunes godt sammen med de små skalotteløg. Når alt er godt brunt drysses salt, peber og paprika ved. Laurbærbladene tilsættes sammen med tomatjuicen, timian og vermouth.
Det hele snurrer under låg i ca. 1 time. Saucen tilsættes fløde og en klat smør og jævnes.

Servér fransk kyllingegryde, evt. overdrysset med kogte grønne ærter, kartofler med dildkviste og en grøn salat vendt i en olie-dressing.

ANANASFROMAGE

4 æggeblommer
8 spsk. sukker
5 blade husblas
saften af 1 citron
1 dl. ananassaft
250 g henkogte ananas fra dåse
1 1/2 dl piskefløde, pisket til skum
2 æggehvider, stiftpiskede

Æggeblommerne røres med sukkeret. Husblasen lægges i blød i koldt vand og knuges op deraf. Smeltes over damp, afsvales med citronsaften og hældes derefter i æggeblommerne sammen med ananassaften og ananasstykkerne. Til sidst vendes forsigtigt flødeskum og stiftpiskede øggehvider i. Det hele blandes sammen og hviler et øjeblik. Fromagen hældes op i portionsglas eller i en glasskål.

Servér ananasfromage efter en god middag.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.