fredag

Karry-kål

Karry-kål, en gammel gris på gaflen opskrift fra sidst i 50erne. Karry-kål minder ikke så lidt om den ret, vi i dag kender som irsk stuvning og er måske forløberen for denne.

Ingredienserne er de samme, måske lige frasét risene, som vi ikke finder i irsk stuvning.

Opskriften er, som alle gris på gaflen opskrifter, en nem ret at gå til og den havde også den fordel, at den var rimelig hurtig at lave for den travle husmoder.

Opskriften er til 4 personer



KARRY-KÅL

1/2 kg stribet flæsk, skåret i skiver eller strimler
1 kg hvidkål, groft skåret
150 g ris
salt
karry
lidt vand

Kålen lægges lagvis med flæsket i gryden. Krydderierne tilsættes og lidt vand hældes ved. Det hele dampes under låg i godt 30 minutter. Risene blandes i og alt koger videre under låg i godt 30 minutter.

Servér karry-kål dampende varm, gerne fra gryden med rugbrød til.

VELBEKOMME

Noget om mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.