fredag

Pinseforberedelser

Pinseforberedelser er i dag, som i 50erne, et anliggende for husmoderen, der, hvordan end pinsen skal fejres, måske i sommerhus med et ikke helt moderne køkken, eller hjemme, så skal det være mad, der er gennemtænkt, inden den er købt ind og lavet.


I 50erne var der tænkt på husmoderen, som efter Kirsten Hüttemeirs anvisninger, kunne tilrettelægge pinsen som følger :

Forretterne skal være nemme. Vi bruger konserves til hjælp, dåser med sild, rejer, god leverpostej, som vi rører op med fløde, supper og sørg desuden for at opbevare de ting godt, som vi er nødt til at købe friske, f.eks :

Salatblade : Skylles, rystes og tørres, gemmes i en plastikpose. Kan ligge koldt i 4-5 dage.

Asparges : Gøres der intet ved, de købes meget friske, pakkes ind i en plastikpose eller i et stort frisk rabarberblad først.

Rabarber : Opbevares enten somstilke pakket i et rabarberblad eller dampet til kompot og opbevaret koldt, evt. med en anelse konserveringsmiddel.

Champignoner : Renses, aftørres og gemmes i en plastikpose i køleskab i 5 dage.

Tomater : Indpakkes i plastikpose og lægges et koldt sted, kan ligge således i 8 dage.

Og med alle disse anvisninger, kunne det vel ikke gå helt galt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.