tirsdag

Resteomelet

Resteomelet eller bondeomelet er rigtig god, når der er et par kogte kartofler og rester af kogt eller stegt kød og grøntsager i køleskabet. Nogle æg og løg og bunden er lagt til en velsmagende omelet.

I en tid, hvor alt for meget god og brugbart mad kasseres, giver det en rigtig god fornemmelse, at få tingene serveret og spist op i ny forklædning.
Det gjorde sig bestemt også gældende sidst i 50erne, hvor Kirsten Hüttemeier med denne omelet, tryllede lidt med et tomt spisekammer. Dengang smed man slet ikke mad ud som vi gør i vore dage.

Opskriften er til 4 personer


RESTEOMELET

4 æg
2 spsk. finthakket løg
2 kogte kartofler, skåret i tern
1 spsk. fedtstof
rester af kogt eller stegt kød (rejer og krabber)
rester af kogte grøntsager
salt
peber

Løg og kartofler svitses i fedtstof uden at blive brune. Imedens piskes æg sammen med krydderierne og kødet.  Æggene piskes sammen med krydderierne og kødet, der er hakket. Massen hældes over løg og kartofler, hvorefter det hele stivner for jævn varme, medens der stikkes i æggemassen med en gaffel.

Servér resteomelet rullet sammen på tallerkenen.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.