lørdag

Kokoskagen med forslag i

Kokoskagen med forslag i, er lige sådan en dejlig og nem kage, der er brug for i det ustadige danske sommervejr. Vejret lader ikke til at blive meget bedre i øjeblikket, men så kan man da invitere til noget så gammeldags som en kop eftermiddags- eller aften kaffe med en hjemmebagt kage til.
Sådan en sammenkomst kan jo være ganske hyggelig, medens regner siler i den danske sommer og snakken går.


Kagen indeholder få bitre mandler, som indeholder giftstoffet amygdalin. Tilsat spyt, sker en spaltning og en udvikling til den frygtede gift blåsyre.
Ha' endelig ikke bitre mandler liggende i køkkenskuffen hvor børn og andre kan komme til dem !

Kokoskagen med forslag i er en dejlig, lidt svampet kage, lanceret af Kirsten Hüttemeier i 1958 og så er den nem at gå til.


KOKOSKAGE MED FORSLAG I

125 g smør eller mgr.
2 æg  - blommer + stiftpiskede hvider
150 g florsukker
3/4 dl mælk eller fløde
6 revne, bitre mandler
1 1/2 strøget tsk. bagepulver
60 g kokosmel
200 g mel

pynt

kokosmel
10-15 søde mandler

Smør, æggeblommer og florsukker piskes blødt, hvorefter mælk, de revne bitre mandler, kokosmel, bagepulver og mel røres i. Tilsidst tilsættes de stiftpiskede æggehvider.
Dejen fyldes i en velsmurt lille bradepande eller lav en lille form af aluminiumsfolie med kanter på 2-3 cm, der bøjes op. Formen smøres godt. Over dejen drysses kokosmel og snittede mandler og kagen bager i ovnen ved jævn varme, 225 grader i 30-40 minutter.

Så er der kun tilbage, at dække et hyggeligt kaffebord og byde en glad kop kaffe til et stykke hjemmebagt kage.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.