lørdag

Marineret oksebryst med stuvede majroer

Majroer hører til de tidligste danske grøntsager og de har mildest talt været sat i skammekrogen i en lang årerække, langt væk fra familien Danmarks spisebord.
Overset og rynket på næsen af. - Livet har ikke været let for majroen de sidste mange år. Nu er den imidlertid ved at blive taget til nåde igen. Den er faktisk gået hen og blevet trendy på det seneste, - så trendy, at den er at finde i nye, spændende opskrifter i madmagasiner og nye kogebøger. For ikke at nævne den nye trend, Nordisk Mad.

Her fornøjer vi os med en gammel opskrift med majroer og oksebryst fra 1960. Dengang den gode kål endnu var at finde på danskernes spiseborde.


MARINERET OKSEBRYST MED STUVEDE MAJROER

1 kg magert oksebryst

marinade

1 dl olie
saften af 1 citron
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
1 knust laurbærblad
1 spsk. engelsk sauce

3/4 kg majroer

opbagning

50 g smør
50 g mel
1 dl fløde
4-5 dl roevand

Skær kødet i passende stykker og læg det i et fad. Hæld marinaden over og tilsæt så meget vand, at kødet næsten er dækket. Lad det stå 6-8 timer.
Tør kødet af og brun det i smør i en gryde.  Hæld lidt af marinaden ved og lad kødet småsimre 2 timer under låg eller til det er mørt.
De skrællede roer skæres i småstykker, som hældes i kogende, letsaltet vand. Kogetid ca.15 minutter.
Lav opbagningen og smag den til med salt og 1 knsp. sukker. Hæld roerne i og varm stuvningen igennem.

Servér marineret oksebryst med stuvede majroer, drysset med persille.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.