lørdag

Svinekam med mayonnaisekartoffelsalat

Svinekam med ristede champignons, serveret med en god mayonnaisekartoffelsalat er en fin middagsret til alle sultne sjæle. Mange af i dag foretrækker et magert stykke kød og her er svinekam perfekt, når sværen er skåret fra.

Stegen skal være uden ben og svær og spiser gæster med ved bordet, beregnes ca. 200 g kød pr. person.
Mayonnaisen kan springes over, hvis man foretrækker at købe en færdig mayonnaise.

Opskriften er fra sidst i 50erne


SVINEKAM MED MAYONNAISEKARTOFFELSALAT

1 1/2 - 2 kg svinekam uden svær
1/2 kg champignons
smør
salt peber

kartoffelsalat

1 kg kogte kartofler i skiver
3 æggeblommer
4 dl olie
1 dl piskefløde, pisket til skum
eddike
salt
hvidløgssalt
1 hakket løg
dild

Gnid stegen med salt og peber og steg den i ovnen ved 220 grader i 1 1/4 time. Champignonerne børstes og steges i smør.
Anret stegen på et fad, skåret i pæne skiver og garneret med hele stegte champignons. Hertil serveres en kold kartoffelsalat. Olie og æggeblommer røres til en mayonnaise og smages til. Flødeskummet blandes i, lige inden mayonnaisen blandes med de kolde kartoffelskiver.

Velbekomme

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.