torsdag

Brombær-æblekage

Brombær-æblekage, serveret med kold flødeskum er dejlig, når som helst til en god kop kaffe. Kombinationen af æbler og brombær er virkelig god, så de fleste vil elske denne dejlige kage.

Opskriften er fra først i 60erne

BROMBÆR-ÆBLEKAGE

1/2 kg brombær
1/4 kg æbler (vejes uden skræl)
lidt vand
sukker efter smag

dej

120 g mel
30 g mgr.
30 g sukker
mælk

Æblerne, der er skåret i skiver, brombærrene, vandet og sukker hældes i en gryde og koges til det er næsten mørt. Kom frugten i et ildfast fad.
Til dejen sigtes melet,mgr. æltes i, sukker og mælk tilsættes, så det bliver som en sandkagedej, der rulles ud i knapt 1 cm tykkelse og stikkes ud til små runde kager. Disse anbringes ovenpå frugterne. Kagen drysses med sukker og bages i ca. 15 minutter i en varm ovn (ca. 200 grader).

Servér brombær-æblekage med kold flødeskum til en god kop kaffe.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.