søndag

Dyppemik

Dyppemik, - traktement fra først i 60erne, en mulighed en sommerdag i haven, hvor gode venner hygger sig med et glas sommerpunch eller to.

Hele arrangementet er nemt at komme om ved, når blot de forskellige dyppelser, tern og grøntsagsbjælker er gjort klar i god tid forinden. Tingene kan laves først på dagen og stå i køleskabet til det skal bruges senere.

Dette morsomme, gamle traktement med lækre, små godbidder, f.eks druer eller skinketerninger, som man med en pindemadspind dypper i forskellige slags dyppelse, så de kommer til at smage spændende, vinder ved nærmere bekendtskab.

Dip, - det var virkelig nytænkning dengang først i 60erne.


DYPPEMIK

Aftenrødedyppe :

150 g mayonnaise
2-3 spsk. ren tomatpuré
2-4 spsk. fløde
1 tsk. citronsaft
ganske lidt salt
hvid peber
paprika

Rør først mayonnaisen med tomatpuré, rør så lidt fløde i. Hvor meget fløde, der skal i, afhænger både af mayonnaisens kvalitet og af, hvor hurtigt der røres. Dyppelsen skal i hvert fald være tyk, så tyk, at den virkelig hænger ved de små bidder, der dyppes i den. Smag den til med citronsaft og krydderier.

Grøn engdyppe :

1 blød flødeost
1 1/2 dl dl fløde
1/4 tsk. salt
1 tsk. citronsaft
1/2 tsk. engelsk sovs
1 bundt purløg

Kom flødeosten i en lille skål og rør den med fløden, - hæld kun lidt i ad gangen og rør til massene er som en jævn creme. Smag til med salt, citronsaft og engelsk sovs, klip purløget fint og kom ca. halvdelen i og resten drysses over dyppelsen.

Dybbe-bidder :

Til grøn engdyppe, smager skinketern, blegselleristilke og druer godt. Til aftenrødedyppe smager skinke og blegselleri også godt. Desuden kan brudes små, rå blomkålsbuketter og rå champignonhoveder.

Arranger bidderne og sæt det hele frem på bordet.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.