lørdag

Hindbærgelé

Hindbærgelé er virkelig en delikatesse på et godt stykke brød, men pas på, glasset er hurtigt tomt. Geléen kan også anvendes som pynt på finere kager og andet hvor en sød smag er på sin plads.

Husholdningslærerinde Henriette Erken lancerede denne opskrift på hindbærgelé i 1946. En lille kuriositet er sneget sig ind i opskriften, som giver anvisning på, hvilken hånd, der skal bruges til hvad. Det formodes, at kejthåndede så blot gør modsat.


HINDBÆRGELÉ

modne hindbær
melis (der beregnes 1 kg til hver liter saft)

Bærrene renses, trykkes itu og står nu i 24 timer. Si bærrene uden at vride eller trykke.
Hver liter saft tilsættes 1 kg melis. Sæt saften over komfuret ved svag varme, rør langsomt og jævnt og lad sukkeret "glide" i, lidt efter lidt med venstre hånd, medens man rører med højre. Det sidste sukker skal i medens geléen er i kog. Tages af varmen og røres i fem minutter.
Hæld den kogende gelémasse i rene glas og luk eller bind til straks.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.