fredag

Pærepandekager

Gammeldags pærepandekager, serveret med en dejlig pærekompot er næsten sikker på at gøre lykke hos såvel ung som gammel. Det er en meget gammel opskrift, som efter behag kan laves med billige såvel som dyrere gærpandekager.

Pæresæsonen sætter for alvor ind i september, så det er med at samle sig nogle af de allerbedste at tilberede.

I min barndom i 50erne, var noget af det dejligste hen på sommeren, når pæretræet med de modne Grev Moltke pærer, skulle plukkes. De skulle være tilpas modne. Det vil sige let lysegule og når pæresaften drev ned, når man spiste dem. Grev Moltke pærer er i det hele taget en pærer så fyldt med smag, - god at spise, som den er og god at tilberede.


PÆREPANDEKAGER

pærekompot

1 kg skrællede pærer, skåret i ikke for tykke skiver
2 1/2 dl vand
150-200 g sukker
evt. saft og skal af 1 citron

Skræl pærerne og skær dem i ikke for tykke skiver. Kog dem netop møre i vandet, tilsat sukker og evt. saft og revet skal af en citron. Tilsæt evt. tyttebær, ribssaft eller brombær, så bliver pærerne smukt røde. Køl pærekompotten af.

gammeldags gærpandekager

4-5 æggeblommer
50 g sukker
3 strøgne tsk. salt
1/2 kg hvede- og bygmel
1/2 liter lunken mælk
50-75 g gær
kogte, tynde pæreskiver
fedt eller mgr. til bagning

Æggeblommerne røres med sukker og salt. Der tilsættes mel (hvede- og bygmel kan blandes) samt lunken mælk, hvori gæren er udrørt.
Dejen slås grundigt, sidst tilsættes de piskede hvider og nogle kogte pæreskiver. Gem resten af pærerne, som serveres til pandekagerne.
Bag ret tykke pandekager i smeltet fedt eller mgr. Hæld fedtstof på panden ved hver pandekage.

gammeldags billige gærpandekager

1/2 kg mel (heraf 1/3 bygmel)
ca. 1/2 liter lunken skummetmælk
50 g gær
salt
sukker
kogte, tynde pæreskiver
fedt eller smeltet mgr.

Opløs gæren i mælken, tilsæt mel, salt og sukker. Rør dejen og slå den. Lad den hæve i 2 timer, tilsæt pærerne og bag æbleskiverne i fedt eller smeltet mgr.

Servér pærepandekager med resten af pærekompotten til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.