mandag

AMERIKANSK ANANASKAGE

Endnu en dejlig skærekage fra 50erne er amerikansk ananaskage,der er en lagkagetype, lagt sammen med ananascreme, overtrukket med chokoladeglasur og pyntet med stykker af syltet ananas.
Der er anvendt ananas fra dåse, helt i 50ernes ånd, hvor konserves var meget brugt i husholdningerne. Det var med til at lette husmoderens arbejde i køkkenet.


AMERIKANSK ANANASKAGE

dej til 3 lagkagebunde

3 æg
275 g sukker
1 dl varmt vand
150 g hvedemel
1 strøget tsk. bagepulver

ananascreme

2 æg
1 spsk. kartoffelmel
1 1/2 - 2 spsk. sukker
2 1/2 dl ananassaft evt. iblandet lidt fløde
evt. lidt revet citronskal
1 tsk. smør

glasur

225 g florsukker
3 spsk. kakao
ca. 3 spsk. kogende kaffe
ananasstykker

lagkageforme

Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps, tilsæt det varme vand, mel og bagepulver, hvorefter dejen fordeles i 3 smurte lagkageforme. Bager ved svag varme 175 grader i 12 - 14 minutter.

Læg bundene sammen med ananascremen og overtræk den med glasuren. Når denne begynder at stivne, lægges de godt afdryppede ananasstykker på kagen.

Til ananascremen piskes æg og sukker, kartoffelmel, ananassaft samt evt. lidt revet citronskal sammen. Varm cremen til kogepunktet, pisk smørret i og afkøl cremen.

Til glasur røres florsukker, kakao og kogende kaffe sammen.

Amerikansk ananaskage, - en dejlig gammeldags kage til en god kop kaffe.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.