søndag

APPELSINKRYDDERKAGE

En rigtig god gammeldags skærekage, næsten med smag af julen. Nellike og kanel er med til at give den lækre appelsinkrydderkage sit julepræg. Glasuren er en tyk, hvid glasur, lavet på æggehvide, hvilket gør den særdeles lækker.


APPELSINKRYDDERKAGE

dej

3 æg
250 g mørkt puddersukker
100 g mgr.
1 1/2 dl fløde
1 spsk. kanel
1 tsk. nelliker
lidt hakkede mandler
300 g mel
1 strøget tsk. natron
revet skal af 1 appelsin

appelsinglasur

1 æggehvide
1 spsk. eddike
225 g florsukker
1 spsk. appelsinsaft
lidt revet appelsinskal

pynt

snittede nøddekerner
1 appelsin, skåret i skiver

Æg og sukker piskes, mgr. smelts, afsvales og hældes i dejen sammen med fløde, krydderier, appelsinskal og de hakkede mandler. Til sidst blandes mel og natron i og dejen røres sammen. Hældes i en velsmurt, raspstrøet form og bager ved 200 grader i 50 minutter.
Når kagen er kold overtrækkes den med den tykke glasur. Inden denne er  helt stiv, lægges appelsinskiver og nøddekerner over.

En dejlig og velsmagende kage til kaffebordet i hjemmet og til kaffebordet i sommerhuset.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.