lørdag

BLANDET KOMPOT

Frugtkompot af enhver art er fantastisk til både kold og varm mad samt til desserter. Eftersommerens frugter i form af æbler, pærer og blommer egner sig rigtig godt til formålet.

Kompotten fyldes på rene tørre syltekrukker eller nok så praktisk, glas i passende størrelse, som er nemmere at opbevare på et køligt, mørkt sted.

Opskriften er fra fyrrene og skyldes vor norske husholdningslærerinde.


BLANDET KOMPOT

5 kg blandet frugt - æbler, pærer, blommer

3 kg sukker
2 1 /2 dl hvidvin
1 1/4 dl vineddike
2 1/2 dl vand
1 stang vanilie

Æbler og pærer skrælles og deles i 4 - 8 dele efter størrelsen. Stenene tages ud af blommerne. sukker, vin, vanilie og vand koger til det er klart og skummet. Heri koges først æblerne til de er så godt som møre og tages så op. Pærerne behandles på sammen måde og tilsidst blommerne, som får et meget lille opkog. Saucen koger ind i 1/4 time og skummes. Al frugten lægges tilbage i gryden og får et opkog.
Fyld kompotten i rene syltekrukker eller passende glas og bind til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.