lørdag

FESTLIGE ARTISKOKKER

Artiskokker bringer altid minder frem om Matador. Mauds instrukser til Laura om, at alle gæsterne, da har været i Paris. Så vidste man besked med, at artiskokker serveres dampende varme med smør til og iflg. denne gamle opskrift på festlige artiskokkerfra fra midt i 50erne, skal smørret være rørt meget blødt, nærmest tyktflydende.

Og der er da fest over artiskokker. Imponerende ser de ud og så skal de nydes med andagt. Hvert lille blad skal dyppes i halvblødt smør og derefter i groft køkkensalt. Så suges rent for den bløde del af artiskokbunden, der danner den nederste del af hvert lille blad. Det allerbedste på artiskokken. - En festlig forret.

Beregn en artiskok til hver og husk at klippe alle spidserne af med en saks, som vist på billedet.


FESTLIGE ARTISKOKKER

1 artiskok pr. person
vand
salt

Kog artiskokkerne i en gryde saltet vand, indtil de er meget møre, omkring 45-60 minutter.

Servér festlige artiskokker med rørt smør, som forret til en god middag.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.