lørdag

Hindbærtrifli

Rigtig gammeldags hindbærtrifli med makroner, vædet i vin og flødecreme er en delikatesse for alverdens slikmunde. Den gamle opskrift fra 50erne anviser friske hindbær, men frosne hindbær, forsigtigt tøet op, kan også anvendes. Fløden kan erstattes med mælk, men bliver så ikke helt så lækker.

Det er en rigtig mormordessert, som dengang i 50erne var en typisk dessert efter søndagsmiddagen.

Om kort tid genudsendes Matador på TV. Lav en hyggeaften for familien, servér en god middag, efterfulgt af hindbærtrifli. Det vil være helt i ånden fra Lauras køkken hos familien Skjern.


HINDBÆRTRIFLI

til creme
1/4 liter fløde
2 æg blomme og stiftpisket hvide
2 spsk. sukker
1 1/2 blad husblas
vanilie
desuden flødeskum, hindbær og sukker

Fløden koges med vanilie og piskes i æggeblommerne, der er rørt godt med sukker. Det kommes tilbage i gryden. Husblas udblødes i koldt vand, vrides hårdt op og kommes i cremen, der piskes over svag varme, til den tykner lidt. Den må ikke koge. Hæld cremen i en skål og når den er kold, røres de stiftpiskede æggehvider i.

I bunden af en glasskål lægges makroner, der er vædet i vin. Herover lægges friske hindbær, drysset med sukker. Cremen lægges over og desserten pyntes med flødeskum og ekstra udsøgte bær.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.