søndag

PÆRESYLTETØJ

Henkogte pærer, syltede pærer, eller måske rigtig gammeldags pæresyltetøj efter gammel opskrift og lanceret af norsk husholdningslærerinde sidst i fyrrene, er godt at investere noget tid i.
Pæresæsonen er igang og varer ved til hen i november, afhængig af sort.

Pæresyltetøj er hele, syltede pærer i vanilielage. Gode som ledsager til en god  middag eller som dessert, serveret med flødeskum, råcreme eller is.


PÆRESYLTETØJ

2 kg pærer
2 kg sukker
1/4 liter eddike
3/4 liter vand
1/2 stang vanilie

Eddike, vand, sukker og vanilie sættes over varmen, koger 1/4 time og skummes godt.
Pærerne skrælles, men beholder stilken, lægges efterhånden i koldt vand, tilsat citronsyre eller citronsaft. Koges herefter i siruppen til de er møre. Prøv med en gaffel. Efter 2 dages forløb gives det hele et opkog, fyldes i rene glas og skrues til næste dag.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.