søndag

SKOVJORDBÆR SYLTET MED ÆBLEMOST

De små delikate og dejlige skovjordbær er meget velegnet til syltning. Skovjordbær syltet med æblemost er et værdigt minde om sommeren, en kold vinterdag, hvor drømmen om sommeren, virkelig trænger sig på.

Skønne til dessert, evt. sammen med en god vanilieis.

Det er meget vigtigt, at alle redskaberne er pinligt rene, da frugten ellers står og mugner.

Opskriften er fra 1957


SKOVJORDBÆR SYLTET MED ÆBLEMOST

1/2 kg skovjordbær
1 dl æblemost
300 g sukker
1/4 strøget tsk. konserveringsmiddel (Atamon)

Skovjordbær, æblemost og sukker blandes forsigtigt i en tykbundet gryde og trækker til den næste dag. Så varmes det hele, lige til kog. Det skal dampe kraftigt fra frugten. Sluk for varmen og rør konserveringsmidlet i, hæld de små bær på glas og tilbind med det samme.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.