mandag

Fisken fra Fanø

Sjovt nok, har fisk altid haft sine tilhængere og så dem, der katagoriske afviste at spise fisk. Nogle på grund af de mange ben, andre fordi fisk simpelthen ikke smagte dem.

Den danske gennemsnitsfamilie holdt sig til de traditionelle fisketyper og de traditionelle tilberedninger i 50erne og 60erne.

Sidst i 50erne besluttede husholdningslærerinde, Kirsten Hüttemeier at slå et slag for fisken og dens mulighed for at blive lidt af en nationalspise. Hun mente, at tilberedning og servering af fisk kunne gøres lidt festligere, gerne med en god salat til og også meget gerne tilberedt med grøntsager, fra dåse, friske eller frosne.

Fisken fra Fanø er et af Hüttemeiers forslag fra dengang. Opskriften er til 4 personer.


FISKEN FRA FANØ

6 torskefileter
forskellige grøntsager som :
2 porrer
2-3 gulerødder
6 løg
evt. lidt frosne bønner
3-4 kartofler
1 lille pakke frosne grønærter
salt
peber
paprika
lidt grøntsagsvand
1 spsk. smør eller mgr.
persille

Alle grøntsagerne renses, dampes møre i lidt vand med salt, paprika og fedtstof. De større grøntsager som kartofler og gulerødder skæres i mindre stykker ligesom bønnerne, der evt. kan klippes og porrerne skæres i skiver. De frosne ærter blandes først i senere. Når alle grøntsagerne er næsten møre, lægges de rensede torskefileter, evt. skåret et par gange igennem ned i gryden. Nu iblandes de frosne ærter, det hele sættes ind i ovnen og steger ved 225 grader i 20 minutter. Retten kan laves i en festlig gryde, som sættes direkte ind på bordet. Klippet persille blandes i tilsidst.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.