mandag

Forårsmåner

Forårsmåner består i bund og grund af en rest kød eller fisk, indbagt i dej. En rigtig god måde, at få brugt rester på i disse tider, hvor et alt for stort madspild virker generende, uøkonomisk og meget lidt miljøvenligt i et overflodssamfund som vort.

Madbevægelsen gør meget godt i disse tider for at få os til at reducere madspildet og bruge vore madrester fornuftigt.

Forårsmåner er en af mange måder, datidens husmødre i min barndom i 50erne fandt på, at servere rester. I en ny indpakning på en fristende måde. Dengang smed man ikke mad ud.


FORÅRSMÅNER

dej

4 dl mel
vand

fyld

300 g hakket kød eller fisk
100 g finthakket hvidkål
1 spsk. hakket purløg
150 g haricots verts i små stykker (grønne snitbønner)
1 æg
1 spsk. smeltet smør
2 spsk. vand eller mælk
salt
peber

tomatsauce, smagt til med hvidløgssalt

Rør vand i melet lidt efter lidt, indtil der fremkommer en fast, ikke for lind dej, der kan rulles ud. Dejen rulles ud i små, runde klatkager, ca. 12 cm i diameter. De skal være tyndest i kanten. Rør alle ingredienser til farsen sammen, smag til og læg en skefuld fars på hver dejplade. Fold pladerne sammen til en halvmåne og klem kanterne godt sammen. Kom månerne i spilkogende vand og kog dem under kåg i 6-8 minutter.

Servér og anret månerne på et fad og overhæld dem med en god tomatsauce, smagt til med lidt hvidløgssalt.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.