torsdag

Gammeldags sprængt and

Gammeldags sprængt and eller sprængt gås, fremgangsmåden er faktisk den samme, smager utrolig godt, evt serveret med stuvede asparges, smørrystede ærter, rosenkål eller stuvet spinat.

Vi er på vej ind i den mørke tid, hvor fugle, af størrelse som and og gås, hyppigere kommer på middagsbordet, ikke mindst i form af andesteg og gåsesteg. Den sprængte fugl er nu også god, så andesteg og gåsesteg gemmer vi til Mortensaften, den 10. november. - Korrekt, der er såmænd blot en god måneds tid til.

Mormors juleopskrifter disker op med masser af dejlig traditionel dansk jule- og nytårsmad hver dag fra nu af og resten af året ud. Der er også opskrifter på spændende og interessant julemad fra andre lande, alt i alt en skattekiste for de, der elsker julen med alt, hvad det indebærer af mad.


GAMMELDAGS SPRÆNGT AND

Opskriften er lanceret af Kirsten Húttemeier og beregnet til 5-6 personer.

1 and på ca. 3 kg
300 g salt
2 spsk. sukker
1 knivspids salpeter
vand til kogning

Anden renses og gnides både udvendig og indvendig med salt, sukker og salpeter, altsammen blandet godt sammen. Salt anden i 2-4 dage, alt afhængig af, hvor letsaltet den ønskes. (And kan saltes fra 1 1/2 til 3-4 dage). Kom den saltede and i en gryde med kogende vand og lad den småkoge i 1 1/2-2 timer.

Den møre, sprængte and skæres for og anrettes med kogte grøntsager eller andesuppen kan klares, andestykkerne lægges i gelé og den serveres med stuvede asparges, smørrystede ærter, rosenkål eller stuvet spinat.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.