tirsdag

Guldkagen

En skærekage er rar at have i huset engang imellem, når vi skal forkæle os selv eller der måtte komme fremmede til en tår kaffe.

Det er en festlig kage, der er nem at bage og så er den en sikker succes på kaffebordet.
Opskriften er lanceret af Kirsten Hüttemeier midt i 50erne.Den er nem at lave, idet dejen er en simpel rørekage, der fyldes i en kransform.


GULDKAGEN

175 g mgr.
175 g sukker
3 æg
225 g hvedemel
revet skal og saft af 1 citron
4 spsk. hakket, syltet appelsinskal
2 strøgne tsk. bagepulver


pynt, florsukkerglasur af :

florsukker
1 æggehvide
appelsinskaller

Rør mgr. og sukker sammen, tilsæt de hele æg, et ad gangen, derefter appelsinskal og saft. Tilsidst røres mel og bagepulver i. Dejen røres sammen, fyldes i en smurt raspstrøet kransform og bager i ovnen ved svag varme (150 grader) i 45 minutter. Når kagen er færdigbagt, vendes den ud af formen, lægges på en rist og når den er kold, dekoreres med den hvide glasur og de hakkede appelsinskræller drysses på.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.