onsdag

Hønsespaghetti

I en tid, hvor spaghetti med kødsauce nærmest er en nationalspise, især blandt unge familier, kan denne gamle opskrift på hønsespaghetti fra lige først i 50erne være et både godt og sjovt alternativ. I 1952, da hønsespaghetti blev lanceret, var spaghetti faktisk ikke udbredt på de danske middagsborde.

I stedet for en kogt høne, går det fint at anvende en kogt kylling til retten. Indmad kan nemt udelades og det er nok tilrådeligt. Hønselever har det med at smuldre og gøre retten plumret.

Opskriften er til 4 personer
 


HØNSESPAGHETTI

250 - 300 g spaghetti
1 1/2 liter vand
salt

75 g smør eller hønsefedt
ca. 150 g kogt hønsekød (kylling)
evt. indmad
2 dl hønsesuppe
evt. 100  150 g champignon
1 dl tomatpuré
fintrevet peberrod

Spaghettien brækkes i mindre stykker, koges i saltet vand uden låg i 12 minutter og derefter sises vandet fra.
Fedtstoffet smeltes i en gryde og heri kommes det kogte kogte hønsekød og evt. indmad, de kogte, groftsnittede champignons. Det hele varmes igennem med hønsesuppen og tomatpuré og smages til med salt, peber og revet peberrod.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.