mandag

Kanelkys

Kanekys eller kokosmarengs er sådan en slags sidste øjebliks småkager, når jubagningen er tilendebragt og resultatet er  vel anbragt i kagekasserne. Så kan man nemt få den tanke, mangler der nu noget, - bare én eneste slags mere og så er det slut.

Her kommer de julede kanelkys ind. Det er rigtig dejlige kokosmarengs med smag af julen, da de er tilsat kanel. - Få ingredienser og hurtige at lave, gode sidste øjebliks småkager.

Opskriften er fra 1956


KANELKYS

2 æggehvider
2 dl melis
3 dl kokos (100 g)
1 1/2 tsk. kanel

Æggehvider og sukker piskes over damp til massen bliver sej. Kanel og kokos tilsættes og dejen sættes i små toppe på smurt plade.
Kagerne bages i ovnen ved 100 grader godt 30 minutter.

Nyd nu en glad kop kaffe til de dejlige kanelkys.




Rør blot ikke ved min gamle jul . . . . .

Endnu så sent som 1870-1880, kendte man ikke til juletræet i gamlebondehjem. Det var kommet fra Tyskland fra tiden omkring 1825 og var oprindelig en tysk skik, der spredtes fra København og siden til herregårdene og præstegårdene. Senere var juletræet at finde i de fleste danske hjem og i dag er det sjældent ikke at finde et juletræ i et dansk hjem.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.