fredag

Pariserpandekager

Nytårsaften nærmer sig hastigt. De fleste af os har traditioner også med hensyn til mad på denne, årets festlige afslutning.

Vi juleforbereder, planlægger, laver mad og bager op til jul, så vi har mad nok i alle juledagene og samtidig skal vi jo allesammen også have noget at spise, hver eneste dag julemåneden igennem.

Her en gammel planlagt middagsplan for uge 52 fra 1956, hvor juleaften forresten også faldt på en mandag. (Se planen efter opskriften og bliv inspireret)

Pariserpandekager var foreslået som dessert nytårsaften ovenpå torsken.


PARISERPANDEKAGER

70 g mgr.
70 g sukker
70 g mel
2 æg
2 dl fløde

Mgr. blødgøres, men må ikke smeltes. Den røres med sukker, de hele æg, mel og fløde. De bages på underkopper, der tåler ovnvarme. Underkopperne smøres omhyggeligt med smeltet smør eller mgr. 3 spsk. af dejen sættes på hver underkop og de sættes i varm ovn ved ca. 180 grader i 10-15 minutter.

Der bliver 8 stk. af portionen.

Pariserpandekager serveres lagt sammen en gang på et fad og drysses med sukker og syltetøj.

UGE 52 1956

Søndag

3 snitter
Kråseragout

Mandag - JULEAFTEN

Risengrød med øl, sukker og kanel
Andesteg med rødkål, brunede kartofler og sauce
Frisk frugt

Tirsdag - 1. jULEDAG

Stegt oksefilet med grøntsager
Riskaramel

Onsdag - 2. jULEDAG

Skinke med grønlangkål
Citroncreme

Torsdag

Sild og løgsauce og kartofler
Omelet med grønlangkål og hakket skinke

Fredag

Kogte grøntsager med revet ost og pølser eller sylte
Brødbudding

Lørdag

Sødgrød med saft
Stegt lever

Søndag

Levermedailloner på æbleringe
Appelsinfromage

Mandag - NYTÅRSAFTEN

Tranekærtorsk
Pariserpandekager




Rør blot ikke ved min gamle jul . . . . .

I ældre tid holdtes i julen julestue, hvor man underholdt med julelege af forskellig art. Pantelege, hviskelege, behændighedslege, sanglege og juleoptog, f.eks med julebuk.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.