lørdag

Bryggerens Oksesteg

Bryggerens oksesteg af oksefilet er absolut festmad, hvad den også var var i 1952, hvor den blev publiseret.
Bryggerens oksesteg er en himmirigsmundfuld, serveret med hvide og /eller franske kartofler, kogte eller smørsnurrede grøntsager, glacerede løg og peberrodssalat.
Salaten laves af flødeskum, tilsat friskrevet peberrod, smagt til med et nip salt og sukker. Kan evt. fryses og serveres frossen.

Med hensyn til stegetiden, har vi heldigvis i dag stegetermometre, et sådant ville jeg bruge til så fint et stykke kød. Termometeret skal vise 60 grader, hvis stegen skal være rød, 62 grader, hvis den skal være rosa og 68 grader, hvis den skal være gennemstegt.

Rækker til 10 - 12 personer

 
BRYGGERENS OKSESTEG

1 stor oksemørbradsteg
1 tsk. salt
1/2 flaske hvidtøl
1/4 liter vand
2 laurbærblade

Stegen sættes i varm ovn (250 grader) på smurt bradepande med mørbraden opad og stegen brunes uden væde. Skru ned til 160 grader og kom hvidtøl og vand ved stegen, når den er brun efter ca. 20 minutters stegetid. Steg videre i 30 - 60 minutter, afhængig af, hvor gennemstegt den skal være. Når den er stegt færdig, kan bradepanden afkoges med yderligere 1/4 liter vand. Denne sky smages til med salt, der kommes evt. lidt kulør ved og saucen jævnes let. Kog den godt igennem, inden den serveres.

Server bryggerens oksesteg med hvide og/ eller franske kartofler, kogte eller smørsnurrede grøntsager, glacerede løg og peberrodssalat.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.