torsdag

Makaronibudding på rester

Vi fortsætter med endnu et eksempel på spændende og brillant restemad fra 50erne og hvad rester i husholdningen som sådan kan anvendes til.

En rest kogte æg, der er lidt trætte, kan hakkes og drysses over fisk og fiskeretter eller anvendes til pålæg sammen med hakkede, røgede sild eller hakket spegepølse.

En tallerken tomatsuppe kan blive til en tomatsauce eller være grundstammen i en sauce.

Kogte kartofler kan brases, drysses med ost, pyntes med tomatketchup og dækkes med et spejlæg.

Det gælder blot om, at lægge hovedet i blød og få øje på de mange muligheder og kombinationer.

Her er nok en resteopskrifter fra 50erne, creeret af en fantasifuld husmoder og baseret på rester af kogt makaroni og hakkede kødrester. - Et rigtig spændende gammel opskrift til variation i pastakøkkenet.

MAKARONIBUDDING


MAKARONIBUDDING

250 g makaroni
250 g revet ost
1/4 liter piskefløde, pisket til skum
5 æg
rigeligt smeltet smør

Makaroni i stykker koges 20 minutter og skylles i koldt vand, lad dryppe af. Rør den revne ost og det smeltede smør i. Flødeskum og æggeblommer røres sammen, de stiftpiskede hvider blandes i og tilsidst vendes makaronistykkerne i. Kom hakket skinke, tunge, røget makrel eller andre kødrester i og smag til med tomatketchup. Fyld massen i en form og buddingen i ovnen i vandbad i en times tid ved 175 grader.

Serveret med en grøn salat af årstiden er makaronibudding en dejlig og afvekslende hverdagsret.

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.