tirsdag

Osteklattekager

Osteklattekager, med rygeost eller hytteost, serveret lune eller kolde, er sådan en hyggelig gammel skik, når der er risengrød tilovers fra middagen, hvad der jo er gode chancer for især her vinterhalvåret.

Opskriften er af Kirsten Hüttemeier og er fra midt i 50erne.

Kirsten Hüttemeier, der ville være fyldt 100 år næste år, er gået på facebook på siden :
Til minde om Kirsten Hüttemeier

Klattekagerne bages som klattekager, blot uden sukker.

Skriverhuset, hvor Hüttemeier boede og forfattede sine kogebøger
 
OSTEKLATTEKAGER

en rest risengrød
lidt æg
lidt mel

Ingredienserne røres til en ret stiv dej. Sættes med en ske på panden i klatter og steges nøddebrune på begge sider.

Helt kolde foldes de halvt over fyldet som kan bestå af en ostesalat blandet af lidt rejeost, rygeost, en anelse agurk og lidt tomatketchup. Smag salaten til og læg på den ene halvdel af en klattekage og bøj den anden halvdel over.

Velegnet som natmad eller blot til en hyggestund.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.