fredag

Appelsingelé i dessertglas

Der er stadig masser af appelsiner i butikkerne og heldigvis for det. En lille mormordessert i weekenden kan det måske også blive til og her kommer appelsinen ind i form af en gammeldags appelsingele, anrettet i dessertglas eller hældt i små forme, vendt ud og pyntet.

Opskriften er til 4 personer
 

APPELSINGELÉ I DESSERTGLAS

3 appelsiner
1 citron
evt. vand
4 blade husblas
sukker

pynt

flødeskum
appelsinskiver

Apelsinerne og citron presses og saften sies og måles. Spæd med vand til er ialt er 3,5 dl saft.
Husblasen lægges i koldt vand i 10 minutter og vrides hårdt op. Smeltes med lidt kogende vand og kommes i saften, der smages til med sukker og måske lidt mere saft.
Fordel massen i 4 dessertglas og sæt glassene koldt til geléen er stivnet. Pynt med flødeskum og de vredne appelsinskiver.

Geléen kan også fyldes i små forme og vendes ud, når de er stivnet.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.