lørdag

Mørbrad i risrand

En af de utallige dejlige måder at servere mørbrad på er denne gamle ret med mørbrad i risrand. Ikke alene smager den godt, den er også dekorativ at sætte på bordet, gerne som gæstemad og den skal nok høste annerkendelse.

Mørbraden serveres i en lækker flødesauce sammen med løg og kantareller i midten af en risrand.

Tilberedningstiden er kort, idet mørbrad kun kræver kort tilberedningstid og endelig kan mørbradsretten tilberedes dagen forinden og blot varmes godt op den næste dag, når den skal skal bruges. Vent med at komme persillen i til sidst. Det giver god planlægning og god økonomisering af tiden, ifald retten skal anvendes til gæster, hvilken den er meget egnet til.

Opskriften er af Kirsten Hüttemeier, fra 1952 og beregnet til 4 personer. Bliver man flere til bords, dobles opskriften og der laves to eller flere risrande, som man nu bliver til.
 

MØRBRAD I RISRAND

1 stor eller 2 mindre mørbrad
smør eller mgr.
500 g kantareller
2 hakkede løg
hakket persille
fløde
salt
peber
8 skiver stegt bacon

risrand
 
1 1/2 dl ris
1 liter vand
1/2 spsk. salt

Risene skylles rene i koldt vand og bagefter kommes de ned i kogende vand tilsat salt og koger uden låg i 18 minutter. Hældes op i et dørslag og skylles under koldt vand. Risene skal nu rinde godt af og derefter presses fast ned i en velsmurt randform. Randen stilles i en varm ovn (200 grader) eller også i spilkogende vand, så risene kan blive gennemvarme. Vendes ud på et fad og fyldet lægges i midten.

Til mørbradretten gøres mørbraden i stand, befries for alle sener og hinder og skæres derefter ud i ret tynde skiver. Kødet brunes i fedtstof i en gryde sammen med løgene, de rensede kantareller, krydderierne samt fløden. Det hele snurrer under låg i 15 minutter. Saucen smages til og hakket persille blandes i. Mørbrad i risrand serveres, pyntet med de sprødstegte baconskiver og drysset hakket persille.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.