lørdag

JORDBÆR-SAVARIN FRA D' ANGLETERRE

Medens vi går og drømmer om sommer, sol og varme har vi jo lov til at fantasere om denne fuldtændig uimodståelige jordbær-savarin, som den blev serveret på Hotel d' Angleterre midt i 50erne. Savarinen skyldes hotellets dengang chefkonditor Wennberg. Han var på den tid berømt for sine savarinkager.

Vælg et dejligt sødt jordbær med god smag i. Gerne fra en af de gammeldags jordbærsorter, der i sæsonen af og til dukker op i handelen, bl.a på torvehandeler.


JORDBÆR-SAVARIN FRA  D'ANGLETERRE

250 g mel
1 dl mælk
5 g salt
15 g gær
25 g sukker
revet skal af 1 citron
125 g smør
2 hele æg + 2 æggeblommer
vin
jordbær
lidt flødeskum til pynt

Mælken opvarmes til ca. 25 grader. Opløs salt og gær heri, tilsæt melet og stil dejen til hævning på et lunt sted. Imedens røres smør, melis og citronskal til skum, tilsæt æggeblommerne og kom det hele i dejen, når den er hævet til dobbelt størrelse.
Fyld dejen i smurt randform, men pas på, dejen kun når en trejedel op, ellers hæver den over alle bredder.
Dejen efterhæves til den når formens kant, stilles i ovnen og bages langsomt ved jævn varme.(180-190 grader)

Vend savarinen forsigtigt ud på et fad og hæld den over med lidt rom, cognac eller madeira, så den bliver fugtig. Fyld op i midten og pynt med hele, syltede eller friske jordbær. Sprøjt lidt flødeskum på i en pæn dekoration.

Servér jordbær-savarin fra d' Angleterre til en glad kop kaffe.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.