fredag

SMÅGRISE I TÆPPE

Smågrise i tæppe kan laves såvel med flæske- eller kalvekød, hvad enten det skal være til hverdag eller med kalv som en søndagsret. Kalvekød er noget dyrere end svinekød.

Opskriften, der er fra midt i 50erne, anbefaler kartoffelsalat til retten. Kogte kartofler og grøntsager vil sammen med skyen, der kan jævnes let og tilsættes lidt kulør, også være velsmagende.

Opskriften er passende til 4 personer
 

SMÅGRISE I TÆPPE

1/2 kg flæske- eller kalvesmåkød banket ud i skiver på ca. 1/2 cm tykkelse og skåret ud i rektangler.
1/4 kg bacon, skæres ud i et tilsvarende antal tyndere skiver
8 små løg
2 spsk. mgr.
2 bundter små gulerødder, skrabede og skåret i småstykker
2 kopper mælk eller fløde
1 tsk. paprika
salt
peber

Baconskiverne rulles sammen og uden om hver rulle, trilles de aflange kødskiver. En tråd snurres om. Kødrullerne brunes sammen med løg og gulerødder i margarinen. Læg det hele i et ildfast fad, krydr med salt, peber og paprika. Mælken eller fløden hældes over. Sæt fadet i en ikke for varm ovn (180-200 grader) i ca. 1 time til kødet er mørt. Tag rullerne og grøntsagerne op, jævn skyen og smag den til. Læg kød og grøntsager tilbage igen.

Servér smågrise i tæppe med kartoffelsalat eller kogte kartofler og grøntsager sammen med saucen.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.