søndag

ÆBLESKIVER FRÅDSE

Ikke kun hen under jul er æbleskiver dejligt. Vi elsker æbleskiver, som da også kan serveres til snart sagt enhver lejlighed med sukker, gelé eller syltetøj til.

Æbleskiver frådse, som navnet antyder, er ualmindelig lækre æbleskiver, vi kan nyde, når vi ikke er på kur. Piskefløde, flødeskum - og det i rigelig mængde er hovedingrediensen sammen med æg. Det er vel overflødigt at sige, at dette er usædvanlig lækre æbleskiver ud over det sædvanlige, -velsmagende  luksus og nogle gevaldige kaloriebomber, stegt i rigelig smør.

Kirsten Hüttemeier lancerede disse luksus æbleskiver i 1952 og der bliver ca. 30-35 stk. af portionen.
 

ÆBLESKIVER FRÅDSE

1/2 liter piskefløde
2 æg
2 spsk. sukker
revet skal af 1 citron
250 g hvedemel
ca. 125 g smør til stegning

Fløden piskes til tykt skum og heri kommes æggeblommerne, sukkeret og den revne citronskal. Til sidst blandes hvedemelet i og dejen røres let sammen.
Æbleskivepanden varmes op og der kommes 1 tsk. smør i hvert hul. Dejen hældes i hullerne og æbleskiverne bages for rask varme i 6 minutter ialt. Så snart æbleskiven er fast, vendes den.
Æbleskiverne må holdes varme over damp eller i en ovn, der kun må være 80-90 grader varm.

Æbleskiver frådse serveres, sigtet med florsukker og gelé eller syltetøj til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.