søndag

KARTOFFELMOSRAND MED BRUNEDE LØG

Sidste års kartofler er ved at være noget kedelige og lige nu længes vi bare efter nye kartofler og allerhelst nye danske kartofler. De, der er så heldige, at have sat kartofler i køkkenhaven har noget ganske særligt at glæde sig til. Intet står mål med nyopgravede kartofler.

Imidlertid kan de gamle kartofler gøre sig nyttige på andre  måder, bl.a anvendt som kartoffelmos. Her egner nye kartofler sig alligevel ikke.

Kartoffelmosrand med brunede løg, bacon eller pølseryttere er en gammel gemytlig hverdagsret, der falder i de flestes smag, ikke mindst i familier, hvor der er børn.

Opskriften er af Girly Skodshøj og fra 1956
 


KARTOFFELMOSRAND MED BRUNEDE LØG

kartofler, koges og moses
stiftpiskede æggehvider
salt
tomatskiver
mgr. til stegning
løg, skåret i skiver
mgr. til stegning
bacon i tynde skiver eller bayerske pølseryttere

Kartoflerne koges møre i vand uden salt. De moses og tilsættes stiftpisket æggehvide og smages til med salt.
Kartoffelmosen kommes i et smurt gratinfad, lagvis med stegte tomatskiver og bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Bacon i tynde skiver kan lægges over og gratineres med eller retten kan pyntes med ryttere af bayerske pølser.

Servér kartoffelmosrand med brunede løg hældt over samt sprøde baconskiver eller ryttere af bayerske pølser.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Vi bager gammeldags

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.