fredag

PARFAIT IS TUTTI-FRUTTI

En af sommerens store glæder er udsigten til al den dejlige is, vi skal smage på. Der er så uendelig meget lækker is at få og en hel lille skov af små isproducenter er igennem de senere år skudt op rundt omkring. Det betyder spændende is og is af høj kvalitet.

Stadig er det dog en glæde, at fremstille sin is selv og har man en ismaskine, går det hele jo meget nemt. Parfaitis er dog nem at lave uden ismaskine.

En rigtig god ting er det, at tage isen ud af fryseren 15 - 20 minutter før den skal serveres. Så får den en lækker cremet konsistens, når den skal serveres.

Opskriften på parfait tutti-frutti, der er en rigtig flødeis er af Henriette Schønberg Erken og fra 1946.
 

PARFAIT TUTTI-FRUTTI

1/2 liter fløde
60 g melis
3 æggeblommer
makroner
syltede frugter

Æggeblommerne og sukkeret piskes, irøres den stiftpiskede fløde. De knuste makroner, og nogle spsk. syltetøj efter smag og hvad man har, tilsættes.

Fyldes i form og kommes i fryseren eller i en ismaskine.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.