tirsdag

PÆREPIE

Pærepie, serveret lunken med iskold flødeskum til er en både nem og dejlig dessert og så er det vældig praktisk blot at åbne en dåse henkogte pærer, det er praktisk at have på lager.

Pien er bygget op som en trifli og forskellen er blot den, at pien skal i ovnen, hvor den i løbet af en times tid gør sig færdig.

Der er sukat i pien og det giver unægtelig en speciel smag. Bryder man sig ikke om det, kan sukat udelades.

Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956

PÆREPIE

1/2 kg dåsepærer
16 makroner
5 æg
3 1/4 dl fløde
2 spsk. sukker
1/2 spsk. kartoffelmel
vanilie
sherry
nøddekerner
sukat
kandiserede kirsebær
 
Kvinder i konservesindustrien i 50erne

creme

Æggeblommer, sukker og mel røres sammen. Fløde og vanilie koges og piskes i æggeblommerne og der piskes atter over ilden. Cremen afkøles og hældes i en skål. Hviderne piskes stive og blandes i.

Et lag makroner lægges i et ildfast fad. Makronerne dryppes med vin og dækkes med pærer uden saft. Derover lægges atter makroner, hakkede nødder, groft revet sukat og småtskårne kirsebær.
Cremen bredes over, sættes i ovnen ved 150 grader og bages 1 time.

Servér pærepie lunken med iskold flødeskum til.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.