mandag

RABARBERLÆSK

Rabarberflæsk er en kær, gammel ret med megen lighed med en lige så kær ret, æbleflæsk. Fremgangsmåden på de to dejlige retter er identiske og her er altså brugt rabarber. Det er mindst lige så delikat som æbler og så smukt det røgede flæsk og rabarberne klæder hinanden.

Rabarberflæsk spises varmt, lunt eller koldt med frisk rugbrød til. Opskriften her er en gammel dansk egnsret fra Nr. Broby på Fyn.

Kilde : Fynske Egnsretter / Lissy Rasmussen


RABARBERFLÆSK

500 g røget flæsk
500 g rabarber, skåret i små stykker
sukker efter smag

Skær det røgede flæsk i skiver eller tern og steg det sprødt på en tør, meget varm pande. Læg flæsket på fedtsugende papir og fjern noget af fedtet fra panden. I lidt af fedtet steges rabarberstykkerne møre og smages til med sukker.

Servér rabarberflæsk med rugbrød til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.