lørdag

SMÅ OSTESOUFFLÉER

En dag, der er nogle osterester og noget franskbrød tilovers, er grunden lagt til en fyrstelig lille frokostret,  som disse små ostesuffléer er. Souffléerne serveres med skinke, fersk laks eller lignende sammen med en spinatstuvning eller smør til.

Ostesouffléer er rimelig hurtige at tilberede, hvorefter de skal ha' 25 minutter i ovnen til sidst.
Opskriften er nem at håndtere, idet alle mål er decilitermål.

Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
 
Tupperware party i 70erne

SMÅ OSTESOUFFLÉER

2 dl revet franskbrød
2 dl mælk eller fløde
2 dl revet ost
4 æg (blommer + stiftpiskede hvider)
salt
paprika

Det revne franskbrød lægges i mælk og massen varmes op over svag ild. Gryden tages af ilden og massen røres med æggeblommer, krydderier og ost. Til sidst tilsættes de stiftpiskede æggehvider.
Fyld ostemassen i små, smurte souffléforme og bag souffléerne i ovnen ved 175 grader i 25 minutter.

Servér souffléerne med skinke, fersk laks eller lignende sammen med spinatstuvning eller smør.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.