onsdag

TOMATBØF MED BLØDE LØG

Tomatbøf med rigeligt pandestegte løg, som for næsten 60 år siden, er en dejlig og nem sommerspise, serveret med smørsauce, kartoffelmos eller kogte nye kartofler til. En nem ret at tilberede på en sommerdag, hvor behovet måske bare er til et let arrangement og bestemt også på en kødløs dag.

Tomaterne må ikke være for modne, da de nemt vil smatte ud.

Kan man absolut ikke undvære kød, er et par skiver skinke en god ledsager til tomaterne. Stegt bacon klæder også bøfferne.

Opskriften er af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen fra 1944



TOMATBØF

Ikke for modne tomater, skåret i tykke skiver
salt
peber
mel
smør til stegning

rigeligt snittede løg
smør til stegning

Tomatskiverne drysses med salt og peber, vendes i mel og steges lysebrune i hedt smør på panden. Når de er godt brune, tages tomatskiverne op på et fad og rigeligt snittede løg steges på panden i lidt smør til de er gyldne og møre. Kom smørret, tomaterne er stegt i ved og det hele hældes over tomaterne.

Servér tomatbøf med en god kartoffelmos eller nye, kogte kartofler til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.