lørdag

RISRAND MED BLOMMEKOMPOT

En skøn og velsmagende mormordessert fra rigtig gamle dage er denne dejlige risrand med blommekompot, bestående af en risrand, der minder ikke så lidt om en ris a la mande, tilsat husblas, fyldt med den dejligste møre blommekompot.

I stedet for blommer kan anvendes kompot af andre frugter, hvad man nu i familien syntes om.

En herlig søndagsdessert, når der skal dessert på bordet. Og så kan det hele laves dagen i forvejen og sættes i køleskabet natten over.

Kilde : Otto Mønsted 1939
 

RISRAND MED BLOMMEKOMPOT

risrand

30 g ris
2 1/2 dl mælk
30 g sukker
2 blade gelatine (husblas)
1 1/4 dl piskefløde

blommekompot

200 g blommer, udstenede
1 1/4 dl vand
30 g sukker

Kog en risengrød af mælk og ris. Pisk fløden til flødeskum og bland den med sukker. Lad grøden blive fuldstændig kold og rør forsigtig flødeskummet i. Gelatinen udblødes i koldt vand og vrides op heraf. Smelt gelatinen i et par skefulde kogende vand. Når gelatinen er lunken, røres den i grøden, der hældes op i en randform, der forinden er skyllet i koldt vand og drysset med sukker.

Til blommekompot koges vand og sukker til en sukkerlage. Damp de udstenede blommer møre heri.
Sval kompotten af.

Servér risrand med blommekompot på et fad med den afkølede kompot i midten.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.