torsdag

SKIPPERKÅL

Skipperkål, hyggelig gammeldags hverdagsret med kød og grøntsager kombineret i gryden. Retten kan med fordel laves i såvel gryde som stegeso og sættes direkte på bordet heri.

Snurrer færdig i ovnen på et par timer.

Såvel stribet magert flæsk som svinebov kan anvendes. Der er brugt karry i retten. Dette kan udelades, hvis man syntes.

Mængden af salt afhænger af suppe og kød. Bruges tilpas saltet suppe og f.eks. letsaltet kød, bruges minimalt salt.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Kilde : Den Røde Kogebog



SKIPPERKÅL

1/2 kg kartofler, skåret i skiver
1/2 hvidkålshoved, fintsnittet
2-3 gulerødder, skåret i skiver
1/2 kg stribet, magert flæsk i skiver eller 3/4 kg svinebov
ca. 3/4 liter vand eller suppe
salt
1/2 tsk. peber
1/2 tsk. karry

Kartoffelskiver, fintsnittet hvidkål, gulerodsskiver og kødskiver lægges lagvis i en gryde eller stegeso. Vand eller suppe og krydderier røres sammen og hældes over.
Retten dækkes med låg og stilles 2 timer i ovnen ved 165 grader.

Servér direkte fra gryden.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.