lørdag

GAMMELDAGS PANDEKAGES KAGE

Til lørdagsdesserten vælger vi en gammeldags pandekages kage med glasur på. Den skal nok gøre lykke hos såvel små som store. Også en herlig sag at samles om i december måned, der jo de fleste steder står på julerier og hyggeligt samvær.

Der bages tynde pandekager af ganske almindelig pandekagedej. Til fyldet lægges et tykt lag æblemos, drysset med kanel mellem hver tredje pandekage.

Før servering sættes pandekages kagen i ovnen ved svag varme et øjeblik, for at glasuren bliver tilpas , før kagen sættes på bordet. Sikkert til stor fryd for de omkringsiddende.

Opskrift : Birte Olufsen 1965


GAMMELDAGS PANDEKAGE KAGE

dej

4 æggeblommer
2 æggehvider
2 dl fløde
2 dl mælk
1 dl smeltet smør
lidt hvedemel

Pisk alle ingredienserne sammen til en pandekagedej. Kom lidt margarine på panden og bag fine, tynde pandekager, men kun  på den ene side. Pandekagerne stables på et fad, der kan tåle at komme i ovnen og for hver tredje pandekage lægges et tykt lag æblemos, som drysses med kanel. Kagen stryges med hårdtpisket æggehvide og sukker og stilles i ovnen for svag varme til glasuren er færdig.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.