mandag

PANDEKAGER I FAD

Skønne pandekager, fyldt med sveske-, abrikos- eller æblemos, lagt side om side i et ildfast fad, serveret med sigtet florsukker og tyndt skårne mandler, er til for alle lækkermunde.

Pandekagerne er dejlige som dessert, serveres meget varme og gerne med et lille glas solbærrom til.

Opskrift : Fritze Juel 1972


PANDEKAGER I FAD

dej

250 g mel
1/2 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
3 dl mælk
2 æg
3 dl fløde
smør eller margarine
3-4 dl sveskemos
3 spsk. florsukker
20 mandler

Bland mel, sukker og salt i en skål og rør lidt efter lidt mælken i. Pisk æg og fløde sammen og pisk det i melblandingen - kun små portioner ad gangen.
Smelt lidt smør eller margarine i panden og kom 3-5 spsk. dej i. Drej panden så dejen dækker hele pandens bund. Bag pandekagen let lysebrun og vend den. Bag den på den anden side og tag den af panden.
Resten af pandekagerne bages på samme måde og smør panden, efterhånden
som det bliver nødvendigt. Rør nu og da i dejen.

Læg en stribe sveske-, abrikos- eller æblemos på hver pandekage og anbring dem side om side i et smurt, ildfast fad. Sigt florsukker over og drys med de tyndt skårne mandler.
Stil fadet i ovnen ved 250 grader i 8-10 minutter.

Pandekagerne serveres meget varme. Gerne med et godt glas solbærrom til.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.